O Slušném číslu
Patentovaná receptura nealkoholického piva Slušné číslo vznikla ve spolupráci Výzkumného ústavu Pivovarského
a sladařského, a.s., a Matematicko-fyzikální fakulty UK.
Výroba probíhá v řemeslně poctivém Pivovaru Ferdinand, který propojuje stoleté zkušenosti s přelomovými inovacemi. Díky tomu vzniká skutečně unikátní nealkoholické pivo s autentickou moderní chutí.
Čepované Slušné číslo si dejte exkluzivně v provozovnách Culina Carolina, lahvové se postupně objeví také
v běžné distribuční síti.
Unikátní nealkoholické pivo Univerzity Karlovy Slušné číslo vzniklo díky kvasinkám Saccharomyces cerevisiae izolovaným z vinařského prostředí. Ty během kvašení pivovarské mladiny tvoří jenom omezené množství alkoholu, ale přitom produkují kvalitní a dobře pitelné nealkoholické pivo s potlačenou mladinovou chutí.
Studené chmelení dodává Slušnému číslu svěží citrusové aroma s tóny tropického ovoce.
Čistá hra
s chutí...
Nejen na Matfyzu, ale na celé univerzitě hrajeme čistou hru. Nealkoholické Slušné číslo přesto chutná jako skutečné pivo. Milujeme čisté inovace, technologie, které posouvají věci vpřed. Slušné číslo vděčí za své unikátní vlastnosti vinařským kvasinkám a studenému chmelení.
Čistě logicky, stačí pít nejlepší!
Čistá mysl,
má smysl
Základní informace:
Stupňovitost mladiny: ~ 6,28 % hm. (~ 2π % hm.)
Použitý kmen kvasinek: vinařský kmen Saccharomyce cerevisiae (RIBM 198)
Kvašení: spodní, 1 den (1/3π dne)
Zrání ve sklepích: 30 dní (~ 9π dní)
Studené chmelení: 30 dní (~ 9π dní)
Barva: 6-8 EBC (2π-2,5π EBC)
Hořkost: 14 EBU (22/5π EBU)