Slušné číslo - logo
slusne_cislo_header2.jpg

O Slušném číslu

slusne_cislo_zero-bg_edited.png

Patentovaná receptura nealkoholického piva Slušné číslo vznikla ve spolupráci Výzkumného ústavu Pivovarského

a sladařského, a.s., a Matematicko-fyzikální fakulty UK.

 

Výroba probíhá v řemeslně poctivém Pivovaru Ferdinand, který propojuje stoleté zkušenosti s přelomovými inovacemi. Díky tomu vzniká skutečně unikátní nealkoholické pivo s autentickou moderní chutí. 

Čepované Slušné číslo si dejte exkluzivně v provozovnách Culina Carolina, lahvové se postupně objeví také

v běžné distribuční síti.

Unikátní nealkoholické pivo Univerzity Karlovy Slušné číslo vzniklo díky kvasinkám Saccharomyces cerevisiae izolovaným z vinařského prostředí. Ty během kvašení pivovarské mladiny tvoří jenom omezené množství alkoholu, ale přitom produkují kvalitní a dobře pitelné nealkoholické pivo s potlačenou mladinovou chutí.

Studené chmelení dodává Slušnému číslu svěží citrusové aroma s tóny tropického ovoce.

Čistá hra
s chutí...

Nejen na Matfyzu, ale na celé univerzitě hrajeme čistou hru. Nealkoholické Slušné číslo přesto chutná jako skutečné pivo. Milujeme čisté inovace, technologie, které posouvají věci vpřed. Slušné číslo vděčí za své unikátní vlastnosti vinařským kvasinkám a studenému chmelení. 

Čistě logicky, stačí pít nejlepší!

matfyz-logo-white.png
ferdinand-logo-white.png
Slušné číslo v 0,33l lahvi
 
culina-carolina_food-green.png
univerzita_karlova_v_praze-bile.png
 

Čistá mysl,
má smysl

Základní informace:

Stupňovitost mladiny:  ~ 6,28 % hm. (~ 2π % hm.)

Použitý kmen kvasinek: vinařský kmen Saccharomyce cerevisiae (RIBM 198)

Kvašení: spodní, 1 den (1/3π dne)

Zrání ve sklepích:  30 dní (~ 9π dní)

Studené chmelení: 30 dní (~ 9π dní)

Barva:  6-8 EBC (2π-2,5π EBC)

Hořkost:  14 EBU (22/5π EBU)

Slušné číslo ve sklenici

Jak si ho dopřát?

culina-carolina_logo

Čepované Slušné číslo si zatím můžete dát exkluzivně v provozovnách Culina Carolina

Slušné číslo v 0,33l lahvi

Lahvové se postupně objeví také v běžné distribuční síti

 
 
 
© 2021 Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy. Všechna práva vyhrazena.
Autority_studio-white.png